Maria-Mihaela Frimu: “Siaj s-a născut dintr-un brainstorming”

Chiar dacă în 2015 s-au făcut remarcați datorită locului doi la concursul pentru tineri Pot Music cu numele de Miriam, la final de 2016 cu un concert de debut se lansează ca Siaj. Recent au cântat pe o scenă cu Zdob și Zdub, Gândul Mâței, Alex Calancea band, Guz și Cuibul în deschiderea  concertului #dinBasarabia la Arenele Romane din București. În iunie vor lansa piese de pe EP și vor participa la festivaluri internaționale, iar până atunci la final de interviu vă puteți delecta cu un lyric video filmat pe barajul iazului Ghidighici.

Noul format Siaj. Schimbarea s-a produs acum 2 ani, iar motivul i-a fost faptul că procesul de lucru și implicare nu mai era acela de proiect solo, ci unul de grup deja. Astfel pentru a urma o logică oarecare, ne-am schimbat denumirea și conceptul. Un motiv la fel de important de schimbarea a denumirii era și faptul că denumirea “Miriam” era prea greu de găsit în mediul virtual.

Siaj s-a născut dintr-un brainstorming, destul de anevoios. A căzut tronc tuturor membrilor, a fost “ dragoste la prima vedere”. Acum la Siaj lucreaza o echipă întreagă, nu întotdeauna aceeași, dar asemeni denumirii, fiecare își lasă amprenta sa.

Diferență. Siaj se deosebește de Miriam prin: stil, echipă și concept de lucru.

Piese. Fiecare piesa este creată din istorii trăite de mine, iar fiecare are un mesaj sau idee care mă reprezintă. Versurile și textul sunt scrie de solistă, iar la instrumentalul ceilalți membri ai echipei.

Procesul. Probabil procesul de creație e mereu la fel, în toate bandurile. Apare o idee fie la instrument, fie un mesaj, fie melodia. După asta, curge inspirația prin muncă, muncă, muncă, schimbări, muncă și rezultat!

Influențe. Orice ne înconjoară, ascultăm, vedem, citim ne influențează. Nu e vreun nume anume. În cadrul proiectului “This Day in Music History” lansăm coveruri ale interpreților care au făcut istorie în muzica internațională și sunt un exemplu pentru noi.

Schimbări. Vrem să contribuim la dezvoltarea muzicii în Moldova. Să trezim sau să formăm publicul autohton și multe alte scopuri pe care sperăm să le agățăm ca un cârlig din mers.

Vise. Evident că se dorește promovare în masă. Chiar sunt Everesturi pe care tindem să le atingem. Cel mai important ne dorim lumea să aibă nevoie de muzica Siaj. În vara acestui an, lansam primul EP al trupei, care va conține 4 piese.  Pentru materialul EP, acum se pregătește mult. Vă invităm să ne urmăriți pe rețelele de socializare pentru a afla detalii despre concertul ce îl pregătim în iunie.

Social Media.

Facebook: https://www.facebook.com/siajrm/
Soundcloud: https://soundcloud.com/siajrm
Vkontakte: https://vk.com/siajrm
Instagram: https://www.instagram.com/siajrm/
YouTube: https://www.youtube.com/siajrm/